2011. január 26.

street food in seoul I.

Egy kis ízelítő a szöuli utcai nasikból~~

Elsőnek a halacska. Bármilyen meglepő, ezeket öntöttvas halacska-formákban készítik, a közepében egy kis édes babkrémmel, vagy valami pudingszerű töltelékkel.


halacskás 붕어빵

Másik, ugyanolyan módon elkészített, szintén babkrémmel töltött pedig a krizantém formájú süti. Így nevezik azokat a testvéreket is, akik nagyon hasonlítanak egymásra (tehát nem mint két tojás, hanem krizantémsüti :)) ). Egyébként a formának köszönhetően nyilvánvalóan teljesen egyforma mindegyik..

virágos 국화빵

Ez a mókusos azért elég vagány.

mókuskás

Kedvenc: fahéjas cukorral töltött vékony, ropogós tészta.

fahéjas 호떡

Ez hasonló, mint a fenti fahéjas manna, ámde ezt olajban sütik-lapogatják azzal a nyeles objektummal. Az olaj nem tesz jót neki. Brr.


Reggelipótlónak ez a tojásos kenyér a legjobb, kár, hogy csak délután-estefele bújnak elő az árusok.. Szimpla kenyér, vagy inkább kenyérszerű piskótatészta, a közepébe ütnek egy tojást, picit még sütik, és kész is.

tojásos 계란빵

Diós, babpasztával. Csak az alakja hajaz a dióra, diót csak nyomokban tartalmaz.

diós 호두과자

A manjuban hála égnek nem babpaszta, hanem olyan pudingkrém van, mint némelyik halacskában.

manju

Ilyen falatkákat leginkább a nyüzsibb utcákon lehet beszerezni, többdarabos kiszerelésben, 500-1000,1500 wonért (1000 won 180 Ft, ugyebár).

1 megjegyzés: