Elsőnek a halacska. Bármilyen meglepő, ezeket öntöttvas halacska-formákban készítik, a közepében egy kis édes babkrémmel, vagy valami pudingszerű töltelékkel.
halacskás 붕어빵 |
Másik, ugyanolyan módon elkészített, szintén babkrémmel töltött pedig a krizantém formájú süti. Így nevezik azokat a testvéreket is, akik nagyon hasonlítanak egymásra (tehát nem mint két tojás, hanem krizantémsüti :)) ). Egyébként a formának köszönhetően nyilvánvalóan teljesen egyforma mindegyik..
virágos 국화빵 |
Ez a mókusos azért elég vagány.
mókuskás |
Kedvenc: fahéjas cukorral töltött vékony, ropogós tészta.
fahéjas 호떡 |
Ez hasonló, mint a fenti fahéjas manna, ámde ezt olajban sütik-lapogatják azzal a nyeles objektummal. Az olaj nem tesz jót neki. Brr.
Reggelipótlónak ez a tojásos kenyér a legjobb, kár, hogy csak délután-estefele bújnak elő az árusok.. Szimpla kenyér, vagy inkább kenyérszerű piskótatészta, a közepébe ütnek egy tojást, picit még sütik, és kész is.
tojásos 계란빵 |
Diós, babpasztával. Csak az alakja hajaz a dióra, diót csak nyomokban tartalmaz.
diós 호두과자 |
A manjuban hála égnek nem babpaszta, hanem olyan pudingkrém van, mint némelyik halacskában.
manju |
Ilyen falatkákat leginkább a nyüzsibb utcákon lehet beszerezni, többdarabos kiszerelésben, 500-1000,1500 wonért (1000 won 180 Ft, ugyebár).
Ez nagyon izgató! Jó lenne megkóstolni! :)
VálaszTörlésKati!